Arvo Kokkonen vahvistaa tarjontaansa kumppanuudella pohjoismaisten tukkujen kanssa

2019.09.04

Ruotsalainen liha-, kala- ja äyriäistoimija, JOHBECO-konserni on hankkinut riveihinsä koko osakekannan suomalaisesta kala- ja äyriäisyrityksestä Arvo Kokkonen Oy:stä. Liittoutumisen myötä Arvo Kokkonen tulee tarjoamaan asiakkailleen Suomen markkinoilla kattavan tuotevalikoiman korkealaatuisia lihatuotteita.

 

Yli 40 vuoden kokemuksellaan Arvo Kokkosella on vahva asema kotimaisilla markkinoilla. Arvo Kokkonen Oy tarjoaa täyden valikoiman kalaa ja äyriäisiä, tuoreena ja pakasteena. Tavoitteena on tarjota entistäkin laajempi tuotevalikoima Horeca-sektorille. Eettisyys ja vastuullisuus toiminnassa ovat yrityksen tärkeimpiä arvoja. Arvo Kokkonen Oy:stä Vantaalta toimitetaan päivittäin tuhansia kiloja kala- ja äyriäistuotteita tukkuihin, ravintoloihin ja vähittäiskauppoihin. Nurmeksen laitoksessa savustetaan kalaa perinteiseen tapaan yli 50 vuoden kokemuksella, sekä käsitellään tuoreita lähivesien järvikaloja.

 

Jari Kokkonen, Arvo Kokkonen Oy toimitusjohtaja kokee tulevat kehitysmuutokset erittäin mielenkiintoisena ja positiivisena.
”Huomasimme JOHBECON kanssa jo keskustelujen varhaisessa vaiheessa, että meillä on samat ajatukset ja intohimo tekemäämme kohtaan. Koska olemme jatkossa yksi osa isompaa yritysryhmää, antaa se meille mahdollisuuden tarjota laajemman tuotevalikoiman asiakkaillemme. Kaikki proteiinin lähteet, kuten kala-, äyriäis-, liha- ja lihajalosteet on mahdollista saada yhdeltä ja samalta toimijalta. Laajempi ja laadukkaampi tuotevalikoima antaa meille mahdollisuuden palvella laajempaa asiakaskuntaa.” sanoo Jari Kokkonen.

 

Lars Bengtsson, JOHBECOn toimitusjohtaja näkee nyt Suomessa tapahtuvan hankinnan olevan tärkeä askel konsernin jatkuneessa kasvussa.
”Aloitimme Suomessa noin kolme vuotta sitten yrityksen Bergfalk & Co Oyllä. Tunsimme että nyt on aika vahvistaa asemaamme Suomen markkinoilla entisestään. Omat arvomme ja päämäärämme ovat hyvinkin yhtenäisiä Arvo Kokkonen Oy:n kanssa. Suurella mielenkiinnolla jatkamme yhdessä yrityksemme kehitystä eteenpäin Suomen markkinoilla – nyt seisoen vakaasti kahdella jalalla; kala ja lihatuotteilla” päättää Lars Bengtsson.

 

Lisätietoja:
Lars Bengtsson, toimitusjohtaja, JOHBECO AB (swe / eng)
tel. +46 70 523 30 02, lars.bengtsson@johbeco.se

 

Jari Kokkonen, toimitusjohtaja, Arvo Kokkonen Oy
tel. +358 40 900 6782, jari.kokkonen@arvokokkonen.fi

 

Petri Huhta, toimitusjohtaja, Bergfalk & Co Oy
tel. +358 40 500 2633, petri.huhta@bergfalk.fi

 

Vuonna 2019 on konserni JOHBECO tehnyt useita yritysostoja. Konserniin on aikaisemmin kuulunut yritykset Bergfalk & Co AB, Bergfalk & Co Oy ja Johan i Hallen AB. Uusia yrityksiä on nyt kala- ja äyriäisosaajat Fiskeboa AB, Gothia Seafood AB ja Fiskgrossisten AB. Yhteensä Arvo Kokkonen Oy mukaan tulon jälkeen on konsernin liikevaihto n. 160 Miljoonaa EUR.

Uutiset

syyskuu 2019
Arvo Kokkonen vahvistaa tarjontaansa kumppanuudella pohjoismaisten tukkujen kanssa